Amateurwinnaars Sony World Photography Awards 2011 bekend

Redactie 1036 0
De echte winnaars zijn nog niet bekend, maar de tien beste amateurfotografen wel. De organisatie van de Sony World Photography Awards 2011 onthult namelijk de winnaars van de categorie ‘Open’.

De categorie ‘Open’ is het onderdeel van de competitie die openstaat voor iedereen en waarin fotografen beoordeeld worden op een enkel beeld.  De tien winnaars werden gekozen door juryleden Francis Hodgson, Andrew Saunders, Joseph Jean Rolland Dube, Yann Zalm-Legagneur, en Paul Gengè.

Gala

De winnaars van de Sony World Photography Awards Open Photographer of the Year zullen op 27 april 2011 worden aangekondigd tijdens een gala in Londen. Ze ontvangen een prijs van vijfduizend dollar en een dslr-camera van Sony.


Foto © Chan Kwok Hung

Professionals

Tijdens de plechtigheid zal ook de winnaar van de L'Iris D'Or / Sony World Photography Awards Photographer of the Year bekendgemaakt worden die een geldprijs van 25.000 dollar wint en een professionele Sony-dslr. Tot slot zal op de avond ook de titel ‘Outstanding Contribution to Photography’ worden uitgereikt.


Foto © Edina Csoboth

Winaars

Uit meer dan 51.000 inzendingen zijn de volgende winnaars gekozen:  

Actie: Hung Chan Kwok (Hong Kong)
After Dark: Chumlong Nilkon (Thailand)
Architectuur: Marek Troszczynski (Polen)
Kunst & Cultuur: Hubert Januar (Indonesië)
Fashion: Edina Csoboth (Hongarije)
Natuur & Wildlife: Andiyan Lutfi (Indonesië)
Panoramisch: Wolfgang Weinhardt (Duitsland)
Mensen: Raghuranjan Sarkar (India)
Smile: Carlos Henrique Reinesch (Brazilië)
Reizen: James Chong (Singapore)


Foto © Raghuranjan Sarkar

Tentoonstelling

Alle winnende foto's zullen worden tentoongesteld als onderdeel van de World Photography Festival in het Londense Somerset House. Dit gebeurt van 26 april tot 22 mei samen met de winnaars van de Sony World Photography Awards Professional 2011. De foto's zullen ook worden gepubliceerd in het ‘Winner's Book’.


Foto © Carlos Henrique Reinesch

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie