Alternatieve matglazen voor Nikon Df duiken op

jesse kraal 3164 0
Voor een retro-camera als de Nikon Df, uitgerust om overweg te kunnen met de oudste Nikon F-objectieven, is het jammer dat je niet het matglas kunt verwisselen. Tenminste, niet als het aan Nikon ligt. Focussingscreen.com laat zich daar niet door tegenhouden en komt met een oplossing.

Hoewel Nikon officieel zegt dat het matglas van de Nikon Df niet door de gebruiker te vervangen is, kan het onderdeel wel degelijk worden gedemonteerd. Met een speciaal stukje gereedschap en wat lef is het volgens focussingscreen.com mogelijk om het scherm te vervangen, zo zien we in een tutorial op de website.

Nikon DF
Bij veel Nikon's kun je met dit gereedschap het matglas toch vervangen.

Splitscreen

Het enige wat je dan nog nodig hebt zijn andere matglazen en niet geheel toevallig kun je daarvoor bij dezelfde website terecht. Er is keuze uit zeven verschillende matglazen, waaronder een aantal met een zogenaamd splitscreen, dat handmatig scherpstellen eenvoudiger maakt. Prijzen varieƫren van net geen negentig dollar tot ruim 116 dollar. Voor dat geld krijg je wel de benodigde tools meegeleverd.

Nikon DF

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse