All I want for Christmas, is...

All I want for Christmas, is...

jesse kraal 2800 0
Er wordt wel eens geroepen dat kerst te Amerikaans is geworden en daarmee te commercieel. Bracht voorheen alleen de Goedheiligman cadeautjes, tegenwoordig gaat ook de kerstman heel wat huizen langs. In de Verenigde Staten is dat al vele decennia het geval, fabrikanten springen en sprongen daar handig op in.

Hoewel de Kerstman niet, zoals vaak wordt gedacht, is bedacht door Coca Cola, heeft dat merk er wel voor gezorgd dat die koddige dikke man eruit ziet zoals hij dat nu doet. Terwijl in Nederland al eeuwenlang Sinterklaas wordt gevierd en kerst toch vooral een christelijk feest is, is kerst al sinds begin vorige eeuw in Amerika ook een commercieel feestje. En natuurlijk kunnen de cameramerken dan niet achterblijven, wat resulteerde in dit soort prachtige advertenties.

Namens het gehele team van DIGIFOTO Pro en uitgeverij Clipboard Publishing, wensen we jullie een prachtige kerst toe!
afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse