Alien Skin Exposure 3 werkt ook in Lightroom

Julian 1917 0
Alien Skin heeft Exposure 3 uitgebracht. De plug-in waarmee je digitale foto's een analoge ‘look’ kunt geven werkt voortaan ook in samenwerking met Lightroom en is dankzij 64-bit ondersteuning tot 50 procent sneller.

Ook belooft Alien Skin een verbeterde interface en is het aantal presets is flink uitgebreid. Er zijn nieuwe categorieën opgenomen in de plug-in, zoals Cinematography en Lo-Fi, waarmee de ‘look’ van filmcamera’s of speelgoedtoestellen geïmiteerd kan worden. In totaal beschikt Alien Skin Exposure 3 over meer dan 500 presets.

Retro

Met de nieuwe Dust and Scratches functie kun je foto’s er oud en verweerd uit laten zien. Ook is er een vignettering-instelling, waarbij je kleur, vorm en intensiteit kunt aanpassen. Om dit te versterken kun je profielen gebruik van oude films zoals Autochrome, het vroege Kodrachrome en Technicolor.

Lightroom-ondersteuning 

De presets zijn gegroepeerd in twee types, zwart-wit en kleur. Beide zijn als losse plug-in benaderbaar. In Lightroom verschijnt de Exposure 3 plug-in als externe editor, waarin je de foto als sRGB tiff-bestand bewerkt. Lightroom genereert dit bestand automatisch vanuit het raw- of jpeg-bronbestand.

Sneller

Alien Skin Exposure 3 biedt volledige 64-bits ondersteuning en is daardoor volgens de makers een stuk sneller dan zijn voorganger. Exposure 3 in Photoshop CS5 zou op de Mac meer dan twee keer zo snel werken als Exposure 2 in combinatie met CS4. Op Windows is het verschil zo’n 30 procent in het voordeel van de nieuwe versie.

Voorbeelden en video’s

Een selectie van de resultaten die de 500 presets opleveren is te zien in voorbeelden op de website van de makers. Ook zijn er diverse video’s te vinden die je wegwijs maken met het pakket.


Prijs en beschikbaarheid

De derde versie van Alien Skin Exposure is per direct beschikbaar en werkt zowel op Windows als Mac-systemen. Een trial van de plug-in is gratis te downloaden. De volledige versie kost 249 dollar. Gebruikers van Exposure 1 of 2 kunnen upgraden voor 99 dollar.