Algoritme kan van 64 pixels weer een foto maken

Algoritme kan van 64 pixels weer een foto maken

Nadja Geskus 854 0
Google bouwde een algoritme die in staat is om een afbeelding van 64 pixels weer op te bouwen naar een duidelijke foto van een persoon of object. Ze zijn niet alleen in staat om een foto te verbeteren, maar ze vullen dus ook compleet missende gegevens in.

Algoritme van Google

Google experimenteert al even met het verbeteren van foto’s in detail en scherpte. Maar recent kwam er een paper naar buiten van Google Brain onderzoekers, die aantoont dat ze een grote stap verder zijn dan we dachten! In de paper “Pixel Super Resolution Recursieve” wordt aangetoond hoe beelden uiteindelijk van 8 bij 8 pixels tot een meer gedetailleerde 32 bij 32 pixels afbeelding kunnen worden gereconstrueerd.

Algoritme kan van 64 pixels weer een foto maken

Reconstureren

Het proces heeft twee stappen. Eerst wordt er een 8x8 pixel afbeelding gegeven, die wordt omgetoverd tot werkbare schets. Daarna wordt er resolutie toegevoegd aan het beeld. De nieuwe pixels worden geschat op basis van andere high res beelden die het algoritme online tegenkomt. Het proces is nog lang niet perfect, maar toch komen er indrukwekkende resultaten uit het algoritme! Indien je de volledige paper wilt lezen, kun je hier terecht.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja