Al meer dan 70.000 bezoekers voor Avedon-expositie

Julian 431 0
De opening van ‘Richard Avedon – Photographs 1946-2004’ op 12 februari trok maar liefst 1600 bezoekers. Sindsdien hebben ruim 70.000 mensen het retrospectief bezocht. De laatste weken zijn inmiddels in gegaan, de unieke expositie loopt tot 13 mei.

Met dit bezoekersaantal lijkt het Fotografiemuseum Amsterdam ook dit jaar op een nieuw recordaantal bezoekers af te stevenen. Over heel 2008 bezochten 127.200 mensen het Foam, meer dan voorgaande jaren.

De tentoonstelling van Richard Avedon is om meerdere redenen uniek. Zijn retrospectief wordt wereldwijd slechts op zes plekken getoond, waarvan Amsterdam nu de laatste plaats in Europa is, na Kopenhagen, Milaan, Parijs en Berlijn.

De foto’s van Avedon zijn vaak meer dan levensgroot afgedrukt, wat een bezoek aan de tentoonstelling een flinke meerwaarde geeft boven het bekijken van zijn werk in boeken of op internet. De tentoonstelling omvat meer dan 200 werken. Door nauwe samenwerking met de Richard Avedon Foundation, de stichting die het volledige nalatenschap van Avedon beheert, is het mogelijk geworden om unieke en zelden getoonde werken in het overzicht op te nemen.

Foto: Dovima with Elephants, at Cirque D'Hiver, Paris, August, 1955
Photography Richard Avedon © 2008 the Richard Avedon Foundation