8 uur aan stijgende en dalende vliegtuigen

Airportraits door Mike Kelley

Fabienne Keijzer 6261 0
Fotograaf en vliegtuigliefhebber Mike Kelly spendeert uren langs de start- en landingsbanen van grote vliegvelden over de hele wereld. Gewapend met statief, camera en enorm veel geduld legt hij de stijgende en dalende vliegtuigen vast voor zijn ‘Airportraits’.

Mike Kelley 

Na een kunststudie in combinatie met milieukunde verhuisde Mike Kelley van Massachussetts naar Lake Tahoe in de hoop een professionele snowboarder te worden. Een aantal jaar en ontelbare blessures later besloot Kelley iets anders te proberen. Hij ging in op een aanbod om het interieur van een huis te fotograferen. De rest is geschiedenis. Momenteel woont de fotograaf in Los Angeles en is gespecialiseerd in architectuur-, interieur-, en vliegtuigfotografie.

Airportraits 

‘Airportraits’ is een van zijn indrukwekkende projecten. Hij legt duizenden stijgende en dalende vliegtuigen vast die de grootste vliegvelden ter wereld aandoen. Hij spendeert soms wel acht uur naast de landingsbaan. Met zijn camera op statief legt hij elk vliegtuig vast dat voorbij komt. Nog langer is hij bezig met het uitzoeken van de beste posities van de vliegtuigen om ze uiteindelijk allemaal te combineren in één compositie.

Als je alle grote vliegvelden op de wereld aandoet, kun je Schiphol natuurlijk niet missen!
Mike Kelley - Schiphol Mike Kelley - Schiphol Mike Kelley - Airportraits Mike Kelley - Airportraits Mike Kelley - Airportraits Mike Kelley - Airportraits Mike Kelley - Airportraits

Neem eens een kijkje op de website van Mike Kelley, hier kun je de Airportraits en ander werk bestellen. En volg zijn avonturen via Instagram en Twitter.

Lees ook: Nederlandse piloot maakt prachtige foto's vanuit de cockpit & Airportraits maken

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne