Agfaphoto komt met onderwatercompact voor 149 euro

Julian 501 0
Afgaphoto introduceert de DC-600uw. De tot tien meter waterdichte 6-megapixel compactcamera met vast brandpunt en ‘fixed focus’ objectief komt op de markt voor 149 euro.

Optische zoom en autofocus ontbreken op de DC-600uw, de reden dat Agfaphoto de compact voor een laag bedrag op de markt kan zetten. Het objectief heeft een vast brandpunt van 36.5mm (kleinbeeld equivalent) met een diafragma van f/3.2-7.0. De focus staat vast ingesteld op een afstand van 1.2 meter. Alles tussen deze afstand en het gebied op oneindig komt scherp op de foto terecht. Er is ook een macrostand beschikbaar, waarmee je op 20cm scherp kunt stellen.Door gebruik te maken van een 6-megapixelsensor belooft Afgaphoto goede ruisprestaties. Opvallend is dat de fabrikant op haar website zelf verwijst naar //6mpixel.org/, een website tegen de ‘megapixelrace’.


De camera is uitgerust met 2.4-inch lcd-scherm, maar de resolutie hiervan wordt niet vermeld in de specificaties. Een handmatige stand ontbreekt, wel kun je twee stops belichting­compensatie toepassen. Foto’s worden opgeslagen op een sd-geheugenkaart en de camera haalt zijn energie uit twee AA batterijen. De plastic behuizing meet 87 x 161 x 225 mm en weegt 131 gram. De DC-600uw kan tot tien meter diep mee het water in en is via Agfaphoto Duitsland te koop voor 149 euro.