Afschuwelijke, maar prachtige ijsjes

Afschuwelijke, maar prachtige ijsjes

Nadja Geskus 974 0
Fotograaf Benny Gam Zo Letova fotografeerde voor deze serie de nachtmerrie van elk kind: ijsjes gemaakt van verschrikkelijke ingrediënten. Zijn serie is aantrekkelijk en toch lopen de rillingen over je rug van de ijsjes gemaakt van onder andere mensenhaar.

Verschrikkelijke ijsjes

De ideëen die Benny Gam Zo Letova uitvoerde in zijn serie zijn op zijn zachtst gezegd bijzonder. Het idee ontstond toen hij een proteïnereep aanzag voor een ijsje gemaakt van rundergehakt. 'Ik realiseerde me dat een ijsje gemaakt van rauw rundvlees best gaaf kan zijn, ten minste om te zien!” Vertelt de fotograaf. “En dus besloot ik dat ik een foto van zo’n ijsje wou maken.' Het idee voor deze vreemde serie was ontstaan en daarmee de vraag: kan alles een ijsje zijn, zolang er een stokje in zit?

Serie

Het idee van een rundvleesijsje breidde zich al gauw uit tot een gehele serie waarin ingrediënten als mensenhaar, paddenstoelen en bloemen in voor komen. De ijsjes worden eerst gevormd met klei en vervolgens worden de ingrediënten er op vastgelijmd met secondelijm. Dit geheel wordt op een glazen plaat gelegd, waar stof onder ligt. 

Bizar

Benny Gam Zo Letova is een zeer goede food-fotograaf, maar voor zijn persoonlijke werk werkt hij bijzondere concepten uit. Zo kwam hij onder andere met het beeld Fish&Tea. Voor meer van dit soort bizarre projecten kun je terecht op zijn website

IJsjes

IJsjes

IJsjes

IJsjes

IJsjes

IJsjes

IJsjes

IJsjes

IJsjes

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja