Afbeeldingen Sony NEX3 duiken op

Julian 756 0
SonyAlphaRumors claimt twee foto’s te hebben van de Sony NEX3 met een 16mm f/2.8 pancake-objectief. Sony introduceert dit compacte model met aps-c-sensor waarschijnlijk op 11 mei, samen met de NEX5.

De afbeeldingen zijn afkomstig van een anonieme inzender, die de spiegelloze camera van Sony in een Aziatische pub gespot zou hebben. Het gaat om de Sony NEX3, een van de twee camera’s die Sony binnenkort zal presenteren.

Uit de foto’s valt op te maken dat de NEX3 over een flitsschoen beschikt, gezien een externe flitser is gemonteerd. Het 16mm f/2.8 objectief is aan de grote kant, dat zou mede veroorzaakt worden door beeldstabilisatie in de lens.

Specificaties

Vermoedelijk krijgt de goedkopere NEX3 een plastic behuizing en kan deze filmen in 720p-resolutie. De duurdere NEX5 krijgt een behuizing waar ook metaal in is verwerkt en kan filmen in 1080p-resolutie. Beide camera's krijgen dezelfde 14-megapixel aps-c-cmos.

In februari liet Sony zien dat het bedrijf werkt aan een compactcamera met aps-c-sensor en werden er een aantal mock-ups getoond. Specificaties maakte de fabrikant nog niet bekend, ook een introductiedatum bleef achterwege.

Volgens de geruchtensite is het zo goed als zeker dat de NEX3 en NEX5 op 11 mei officieel aangekondigd worden en dat de camera’s later die maand beschikbaar zullen zijn.