Afbeeldingen Panasonic GF1 duiken op

Julian 640 0
Op het Xitek-forum zijn afbeeldingen verschenen van de Panasonic DMC-GF1, een compacte Micro Four Thirds-camera zonder zoeker, maar met aansluitmogelijkheid voor een optionele EVF.

Op de uitgelekte foto is de nieuwe compact met grote sensor te zien naast een nog onbekend 45mm objectief en de eerder aangekondigde 20mm f/1.7. Officieel heeft Panasonic nog niets bekendgemaakt over de GF1, maar het ziet er naar uit dat het model naast de huidige G1 en GH1 gepositioneerd zal worden, als compacter alternatief.


Elektronische zoeker waarschijnlijk optioneel

Een belangrijk verschil van de GF1 met de huidige G1 en GH1 van Panasonic is het ontbreken van een elektronische zoeker. Dat maakt een compact ontwerp mogelijk, net als de Olympus E-P1, die ook geen zoeker heeft. Mogelijk krijgt de GF1 wel een optionele elektronische zoeker, die op de flitsschoen gemonteerd kan worden. De aansluiting achterop de camera, vlak onder de flitsschoen wijst hierop (zie afb. onder). Ook Ricoh maakt van een dergelijke constructie gebruik in bijvoorbeeld de GX200.