AF-adapter voor Nikon-objectieven naar Sony E-camera's op komst

Julian 1699 0
Metabones maakt een adapter die autofocus met Canon EF-objectieven mogelijk maakt op Sony-camera's met E-vatting. Voor Nikon-objectieven is er nog niet zo'n oplossing, maar daar lijkt binnenkort verandering in te komen.

Met de komt van de Sony A7R II is er een grotere interesse ontstaan in autofocus-adapters, die het mogelijk maken om objectieven van andere merken op de systeemcamera te gebruiken.

Dergelijke adapters bestaan al een aantal jaar voor Canon-objectieven, maar werkten alleen in combinatie met contrastdetectie. Bij de Sony A7R II is dat niet het geval en kunnen ook de 399 fasedetectiepunten op de sensor ingezet worden.

We kregen onlangs de kans om dat uit te proberen en de eerste resultaten zijn veelbelovend. Canon-fotografen lijken dus hun glaswerk mét autofocus op de Sony A7R II te kunnen gaan gebruiken, voor Nikon is er op dit moment nog geen vergelijkbare adapter.

Mogelijk komt daar snel verandering in. SonyAlphaRumors bericht over een nieuwe elektronische adapter die Nikon-objectieven laat werken op camera's met Sony E-vatting. Op Xjrumo.com is de betreffende adapter te zien.

Naast autofocus maakt een elektronische adapter het ook mogelijk om het diafragma aan te passen via de camera. Welke fabrikant achter de adapter zit en wanneer deze op de markt komt is nog niet bekend.

Nikon Sony AF-adapter
Foto: xjrumo.com