Adri de Visser - Africa together

Joni Hendrix 3335 0
Afrika-natuurfotograaf Adri de Visser zag zijn leven in enkele seconden totaal veranderen toen hij in november 2012 met veel geweld in Afrika werd overvallen. Zijn carrière was plots ten einde, maar zijn passie voor fotografie en zijn liefde voor Afrika komen samen in het boek Africa together.

In november 2012 verliest Adri tijdens een overal in Nairobi het licht in zijn ogen én de kracht in zijn lichaam. Met zes kogels overleeft hij de aanslag ternauwernood. Hij heeft een dwarslaesie en kan zijn handen en benen niet meer bewegen. Ook is hij in zijn enige goede oog geraakt, waardoor hij nu vrijwel blind is. Zo'n veertig jaar geleden raakte hij het zicht van zijn andere oog kwijt toen hij een bamboepijltje in zijn oog kreeg. Zijn carrière als natuurfotograaf was door deze overval in Nairobi ineens ten einde.


© Adri de Visser

Afrikareizen

Jarenlang reisde Adri samen met zijn vrouw naar Afrika. Daar maakte hij veel foto's van onder meer wilde dieren. Deze foto’s zijn nu verzameld in het boek Africa together. Het boek heeft een formaat van 24,5 x 32 cm en telt 176 pagina's. Het voorwoord is geschreven door National Geographic fotograaf Jim Brandenburg. Het boek heeft een winkelprijs van 39,95 euro.

In het Stadsmuseum in Harderwijk is tot en met 25 januari 2015 een expositie te zien met het werk van Adri.