Adobe zoekt nieuwe Photoshop-evangelist

Julian 561 0
Adobe zoekt een nieuwe evangelist om het woord van ‘Photoshop’ te verkondigen. Met een ludiek filmpje spoort de softwarefabrikant liefhebbers van het pakket aan een twee minuten durende videotutorial in te zenden.

Nederlanders met ambitie om in de voetsporen van Scott Kelby te treden hebben pech, wie de kleine lettertjes leest op nextphotoshopevangelist.com komt er achter dat alleen inwoners van de VS, Canada, Groot Brittannië en Duitsland in aanmerking komen voor de positie.

Inzendingen

Om in aanmerking te komen voor het ‘evangelistschap’ dienen deelnemers een videotutorial van maximaal twee minuten te uploaden naar een speciale groep op Vimeo. Er moet gebruik gemaakt worden van Photoshop CS5, een nieuwe feature in dat pakket en ook het twintigjarige bestaan van Photoshop moet in het concept verwerkt worden.

De inzendingen kunnen op Vimeo worden bekeken. Veel potentiële evangelisten zijn er nog niet, op moment van schrijven zijn er zes video’s geupload.

Geen nieuwe baan

Overigens hoeft de nieuwe ‘evangelist’ niet te rekenen op een baan bij Adobe. Wel krijgt de winnaar het CS5 Design Standaard-pakket en een trip naar Photoshop World-conferentie in het voorjaar van 2011, waar de tutorial nog eens live dunnetjes overgedaan mag worden.

Het publiek mag de nieuwe winnaar uit kiezen via facebook.com/Photoshop. Op deze pagina zal op 21 september 2010 bekendgemaakt wie zich de nieuwe evangelist mag noemen.