Adobe werkt aan Retina-ondersteuning voor Photoshop en Lightroom

Julian 1765 0
Adobe maakt bekend te werken aan ondersteuning voor HiDPI-schermen binnen Photoshop CS6 en Lightroom 4. In de herfst zouden de softwarepakketten geoptimaliseerd moeten zijn voor schermen met hoge resolutie zoals de nieuwe MacBook met Retina-scherm.

Adobe zegt dat het wel het nodige werk kost om de programma's te optimaliseren voor schermen met hoge resolutie, maar deze herfst zou een gratis update voor Photoshop CS6 en Lightroom 4 beschikbaar moeten zijn.

Op het Photoshop.com blog schrijft Adobe dat Creative Cloud-leden de update eerder krijgen. Maak je gebruik van de cloud-versie van de Adobe-software, dan wordt je eerder van udpates voorzien.

Photoshop Elements krijgt in de nabije toekomst geen ondersteuning voor HiDPI-schermen, volgens Adobe onderzoekt het teamĀ  hoeveel werk er nodig is om de software voor dergelijke resoluties geschikt te maken.

MacBook Retina

Apple introduceerde eerder dit jaar de MacBook Retina, een laptop met 15,4-inchscherm met resolutie van 2880 x 1800 pixels. In plaats van de pixels te gebruiken om meer 'ruimte' op het scherm te krijgen kiest Apple ervoor om de dpi flink te verhogen. Iconen en programma's zien er op het scherm net zo groot uit als bij een resolutie van 1440 x 900 pixels, maar alles wordt veel scherper weergegeven. Apple deed dat eerder met de Retina-schermen van de iPhone en de iPad. Om hier optimaal gebruik van te maken dient ook de software afgestemd te zijn op de hogere dpi-waarde.

MacBook Retina