Adobe Voice: storytelling-app voor de iPad

Julian 1598 0
Adobe Voice combineert geluid, graphics, foto's en video's om binnen enkele minuten boeiende videoverhalen te maken. De app is per direct gratis beschikbaar voor de Apple iPad 2 en hoger.

Adobe kondigt vandaag Adobe Voice aan, een app voor het maken van geanimeerde video's op de iPad. 'Hiermee kan iedereen boeiende video’s maken en delen. Adobe Voice biedt gebruikers de mogelijkheid om anderen te informeren, overtuigen of inspireren door gebruik te maken van een combinatie van hun eigen opgenomen stem, video, muziek, motion graphics en effecten,' aldus het persbericht.

De softwaremaker zegt de app ontworpen te hebben om mensen te helpen indrukwekkende prestaties te maken, die ze online en via sociale kanalen kunnen delen. Kennis van filmen of bewerken is niet vereist. Desondanks is Adobe Voice volgens de makers ook ideaal voor creatieve professionals die een prototype van een project willen presenteren.

De grafische engine is geïnspireerd door Adobe After Effects. Je kunt automatisch en in real-time filmische beelden aan een verhaal toevoegen, zoals beeldvervaging, 3D, schaduwen en honderden andere effecten.

Heb je iets gemaakt, dan kun je met een enkele link geanimeerde video's delen via social media, e-mail, je blog of website. De presentaties zijn op vrijwel ieder apparaat te bekijken.

Gratis downloaden

Adobe Voice is per direct gratis te downloaden via de App Store. Je hebt minimaal een iPad 2 nodig en daar moet iOS 7 of hoger op staan.