Adobe stelt tweede Lightroom 3 bèta beschikbaar

Julian 865 0
Adobe heeft een nieuwe betaversie van Lightroom 3 beschikbaar gesteld. De update brengt nieuwe mogelijkheden zoals tethered shooting, luminance noise reduction en kan overweg met videobestanden.

Volgens Adobe is de eerste Lightroom 3 bèta ruim 350.000 keer gedownload. Feedback van deze gebruikers heeft geleid tot nieuwe features en verbeterde prestaties in de tweede bèta die per direct gratis is te downloaden via Adobe Labs.
 
Vernieuwingen zijn onder andere ondersteuning voor tethered shooting met een aantal Nikon- en Canon-camera’s en de mogelijkheid om videobestanden uit je dslr te importeren en te beheren. Video’s bewerken behoort nog niet tot de mogelijkheden.

Adobe zegt aanpassingen te hebben gedaan in de programma-architectuur, voor het sneller importeren en laden van afbeeldingen. De importeer- en watermerkfunctie zijn aangepast naar aanleiding van de feedback van de gebruikers van de eerste bèta.

In de tweede bèta is de ‘luminance noise reduction’ slider beschikbaar, in de eerste versie was deze nog niet te gebruiken. De nieuwe bèta is beschikbaar voor Windows en Mac in 12 verschillende talen. Adobe vraagt gebruikers feedback te geven via de Lightroom forums.