Adobe Photoshop Lightroom 2.0 Beta

Redactie 656 0
Adobe lanceert een publieke beta van Lightroom 2.0. In de nieuwe versie is de integratie met Photoshop CS3 verbeterd en worden meerdere monitoren ondersteund. De beta kan 30 dagen geprobeerd worden, bezitters van Lightroom 1.0 mogen langer testen.

De betaversie van Lightroom 2.0 is een compleet softwarepakket. Alle functies kunnen ongelimiteerd gebruikt worden. Speerpunten van de nieuwe versie zijn de ondersteuning van meerdere monitoren - iets wat bij versie 1 tot ongenoegen van veel gebruikers niet mogelijk was - en de mogelijkheid om lokale aanpassingen te maken op foto’s. Zoals doordrukken en tegenhouden, kleurverzadiging en verscherping.

Dit maakt Lightroom 2.0 nog completer, je zult minder vaak naar Photoshop uit moeten wijken om bewerkingen toe te passen. Desondanks is de integratie met Photoshop CS3 verbeterd. Bestanden uit Lightroom kunnen direct worden geïmporteerd, zonder deze eerst op te slaan als TIFF of PSD. Ook kan Lightroom 2.0 met grotere bestanden werken (tot 30.000 pixels) en is het pakket verkrijgbaar in een variant geoptimaliseerd voor 64-bits besturingssystemen.

Het zal nog wel even duren voor de uiteindelijke versie van Lightroom 2.0 in de winkel verschijnt. De testperiode duurt tot 31 augustus 2008. Bezitters van de eerste Lightroom versie kunnen gedurende de hele periode gratis testen. Nieuwe gebruikers kunnen de beta maximaal 30 dagen gebruiken.

Downloaden kan via onderstaande link, een (gratis) adobe account is vereist.

labs.adobe.com/technologies/lightroom

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie