Adobe Photoshop Express 2.0 heeft betaalde mogelijkheden

Julian 738 0
Adobe heeft Photoshop Express 2.0 gelanceerd. De beeldbewerker voor de iPhone en iPad is nog steeds gratis te downloaden, maar met een in-app aankoop van €2.99 krijg je ruisreductie, een self-timer en 'auto review'.

Volgens Adobe hebben al twintig miljoen gebruikers de gratis applicatie voor iOS en Android gedownload. Nu wil de softwarefabrikant dan toch geld zien, voor de nieuwste functies in Adobe Photoshop Express 2.0 moet betaald worden.

De update is per direct te downloaden voor iOS-apparaten. Het programma blijft gratis, maar de nieuwe functies uit het Adobe Camera Pack krijg je alleen via een in-app aankoop van net geen drie euro.

  • Noise Reduction
    Adobe belooft de ruis in je foto's geschoten met je iPhone weg te werken.
  • Self Timer
    Foto's maken vanuit de app kan voortaan met een interval van drie of tien seconden.
  • Auto Review
    Met deze functie kun je gemaakte foto's snel bekijken en eventueel verwijderen. Volgens Adobe mis je op deze manier geen actie.

Toekomst

Het betaalde Camera Pack duidt er ook op dat Adobe in de toekomst mogelijk meer betaalde functionaliteit gaat toevoegen aan de mobiele beeldbewerker. Zou zouden bijvoorbeeld nieuwe filters of bewerkingsopties via een in-app aankoop aangeboden kunnen worden.

Ondanks dat de iPad 2 over camera's beschikt, kan de nieuwe Photoshop Express hier nog geen gebruik van maken. Wanneer dat wel mogelijk wordt is niet duidelijk.