Adobe Nav brengt Photoshop-tools naar je iPad

Redactie 730 0
Adobe Nav is een iPad-app die werken met Photoshop CS5 makkelijker moet maken. Het wordt de afstandsbediening voor Photoshop genoemd. Ook werk aan collega's of vrienden laten zien moet een stuk makkelijker worden.

Nav brengt de Photoshop-gereedschapskist naar je iPad. De toolbar in de app heeft maximaal zestien grote knoppen, zodat je bijvoorbeeld snel en eenvoudig kan switchen van het penseel naar de gum. Ook kan je zelf selecteren welk gereedschap er voor je klaar staat door knoppen te verwijderen en toe te voegen. Naast die knoppen staat een lijst met alle gereedschappen.


Bladeren

Je beschikt niet alleen over een toolbar; alle documenten (tot 200) die in Photoshop geopend zijn, staan ook open op de iPad. In Photoshop zelf kun je bladeren tussen documenten, er tussen switchen en deze kopiëren, maar via de iPad gaat dat veel simpeler. Je ziet geen enorme lijst met bestandsnamen, maar miniatiuurafbeeldingen van je werk. Een snoertje is trouwens niet nodig, alles gaat draadloos.

Delen

Iets laten zien aan een collega kost minder tijd, claimt Adobe. Dat zou weleens waar kunnen zijn, want er hoeft niemand meer aan je bureau te komen staan. Een wandelingetje met de iPad is voldoende. De documenten worden draadloos overgedragen naar de iPad in de originele resolutie.

Volgens Geoff Dowd, één van de mensen die werkten aan het project, is de app een universele tool die de productiviteit verhoogt en werken in Photoshop CS5 makkelijker maakt. Nav is een deel in de serie apps voor de iPad die creativiteit moeten bevorderen. Met Color Lava kan je kleuren mengen en Eazel is een digitaal canvas waarop je met verf en kwast je gang kunt gaan.

De Nav-app gaat 1,59 euro kosten en is vanaf 3 mei te downloaden via de App Store.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie