Adobe maakt gids voor overstap van Aperture naar Lightroom

Julian 3728 0
Onlangs maakte Apple bekend dat de ontwikkeling van rawconverter Aperture wordt stopgezet. Adobe probeert gebruikers die op zoek zijn naar een nieuw pakket naar Lightroom te lokken. De softwarefabrikant heeft een overstapgids gemaakt en werkt aan een migratietool.

Begin 2015 komt Apple met OS X Yosemite. In de nieuwe versie van het besturingssysteem zit een nieuwe 'Foto's'-app, net als in iOS 8. Apple maakte onlangs bekend dat de ontwikkeling van Aperture stopgezet zal worden na de lancering van het nieuwe pakket.

Aperture-gebruikers kunnen het pakket blijven gebruiken, maar er zullen geen updates of nieuwe versies meer verschijnen. Wie op zoek gaat naar vervangende software komt al snel bij Lightroom uit. Adobe speelt daar slim op in door een overstapgids te maken voor het overzetten van je foto's uit Aperture naar Lightroom.

Op een speciale pagina is een 'quickguide' te downloaden met tips voor het exporteren van je bestanden uit Aperture en het importeren in Lightroom. Ook zegt Adobe aan een migratietool te werken die het proces automatiseert. Wanneer de tool uitgebracht wordt is nog niet bekend. Adobe zal dit bekendmaken op het Lightroom Journal.