Adobe Lightroom 3 beta beschikbaar

Julian 1227 0
Adobe Labs heeft een betaversie van Lightroom 3 beschikbaar gesteld. Het workflowpakket is gratis te downloaden en werkt tot april 2010. Op dat moment moet ook de uiteindelijke versie van het programma op de markt komen.

De Lightroom 3 beta is voor iedereen beschikbaar. De testversie werkt probleemloos naast een oudere versie van het pakket. Alleen een Engelstalige versie is beschikbaar, voor zowel Windows als Mac. De Lightroom 3 beta werkt tot 30 april 2010.

Download Lightroom 3 beta

Adobe zegt de beta uitgebreid getest te hebben en verwacht geen serieuze problemen bij het gebruik ervan. Toch word aangeraden de huidige versies te gebruiken voor belangrijk werk.
Gebruikers kunnen feedback geven over Lightroom 3 via de Adobe Community.

What’s New

Lightroom 3 is ontworpen voor betere prestaties en betere beeldkwaliteit. De motor achter de raw-conversie is onder handen genomen, om het maximale op gebied van verscherping en ruisreductie uit raw-bestanden te kunnen halen.

Andere nieuwigheden zijn er in de vorm van een watermerk-tool, de mogelijkheid om slideshows te maken met audio en deze als video te exporteren en een ‘film grain simulation tool’, om je foto’s een analoge look te geven.

Op Adobe TV is bijna een uur aan videomateriaal te vinden over Lightroom 3. In drie video’s laat Julieanne Kost de nieuwe functies van het pakket zien.