Adobe Lightroom 2.1 uitgebracht

Redactie 478 0
Adobe heeft de officiële versie van Lightroom 2.1 en een Photoshop CS4 plug-in voor het verwerken van raw-bestanden uitgebracht. De software is te gebruiken voor veel van de nieuwste spiegelreflexcamera's en verschillende bugs zijn verholpen.

Lightroom 2.1 ondersteunt drie Nikon's, namelijk de D700- en D90-dslr's en de Coolpix P6000-compactcamera en de Finepix IS Pro van Fuji. Raw-ondersteuning voor deze camera's was al aanwezig in Lightroom 2.0, maar is nu officieel gecertificeerd door Adobe. Ook  degenen die gebruik maken van het verwerkingsprogramma van Photoshop CS4, namelijk Camera Raw 5.1, hebben profijt van deze nieuwe update.

Verholpen bugs
Met de 2.1-update zijn een aantal bugs uit Lightroom verwijderd. Zo maakte onder meer de 64bit-versie van Lightroom 2.0 voor de Mac geen gebruik van sse2-optimalisatie. Daarnaast worden de opgegeven keywords nu wél overgenomen, bij het exporteren van fotocollecties naar Lightroom 2.1.

Nieuwe cameraprofielen
Een verrassende extra in de nieuwste update van Lightroom zijn de cameraprofielen, waarmee het uiterlijk van foto's kan veranderen. Basiskleuren worden gecalibreerd, zodat deze beter overéénkomen met camera-instellingen zoals portret en landschap. Camera's  die zijn  voorzien van deze nieuwe profielen zijn de Leica M8, de Canon 50D, de Powershot G9, de Nikon D90 en Pentax-modellen. Voor meer informatie: //labs.adobe.com/wiki/index.php/DNG_Profiles

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie