Adobe lanceert beta-versie Photoshop Express

Redactie 446 0
Adobe heeft een publieke beta-versie van het langverwachte Photoshop Express beschikbaar gesteld. Express is een gratis online variant van het populaire Photoshop.

Met Photoshop Express kun je foto’s opslaan, sorteren, online delen en natuurlijk bewerken. De bewerkingsopties zijn een verzameling van technieken uit de bekende Photoshop reeksen, maar dan in versimpelde - voor iedereen toegankelijke – vorm. Express is bedoeld voor iedereen die digitale plaatjes schiet en is volgens Adobe: “Simple, Fun and Accessible”.

Simpel is het zeker, de interface heeft weinig weg van het professionele Photoshop CS3, meer gelijkenis is te vinden met Adobe Photoshop Elements 6. Toch bied Express op het eerste gezicht handige bewerkingsopties en bovenal, het werkt snel. Om gebruik te maken van het pakket hoeven geen vreemde plug-ins geïnstalleerd te worden, enkel flash is vereist, wat vrijwel op alle computers te vinden is.

De huidige beta-versie van Photoshop Express is nog niet definitief, Adobe zal gebruikerservaringen met features en functionaliteit nauwlettend in de gaten houden om zo het online bewerkingspakket waar nodig te verbeteren.

Adobe Photoshop Express (beta) is per direct gratis te gebruiken. Om het uit te proberen is inschrijven niet vereist. Wil je je eigen foto’s kunnen uploaden en bewerken dan is (gratis) registratie nodig. Bovendien krijg je dan 2GB opslagruimte voor je foto’s kado.

Volgens Adobe kan het voorkomen dat gebruikers buiten de VS last hebben van vertraging, in de toekomst zal Express beschikbaar komen in meer landen en meer talen. Tijdens een snelle blik werkte het wat ons betreft in ieder geval prima vanuit Nederland.

www.photoshop.com/express/

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie