Adobe kondigt Photoshop Elements 12 en Premiere Elements 12 aan

jesse kraal 2161 0
Softwarefabrikant Adobe heeft de twaalfde versie van Photoshop Elementes geïntroduceerd, tegelijk komt ook Premiere Elements 12 uit. Deze uitgeklede versies van de geroemde Adobe-software zijn per direct te koop via de website en liggen op korte termijn ook in de winkels.

Voor Photoshop Elements is dit ook echt de taalfde versie van het pakket, Premiere Elements heeft twee versies 'overgeslagen' zodat de naamgeving van beide pakketten mooi gelijk loopt. Adobe richt de software volledig op consumenten, veel specialistische tools uit de volledige versies van Photoshop en Premiere ontbreken. Zo heb je in Elements bijvoorbeeld veel minder opties tijdens het omzetten van raw-bestanden. Daar waar de professionele pakketten je echter in het diepe gooien, nemen Photoshop Elements 12 en Premiere Elements 12 je bij de hand met stap voor stap-uitleg.

Natuurlijk voorziet Adobe de nieuwe programma's ook van nieuwe mogelijkheden. Volgens Adobe zijn dit de belangrijkste nieuwe functies in Photoshop Elements 12 en Premiere Elements 12:

Photoshop Elements 12

 • Mobile Access - Met Elements Mobile Albums hebben klanten altijd toegang tot hun dierbare herinneringen. Met Adobe® Revel™ kunnen gebruikers hun foto's en video's bekijken, bewerken en delen op hun smartphone , tablet en desktop, zowel thuis als onderweg.
 • Content-Aware Move – Met deze exclusieve technologie van Adobe kunnen klanten eenvoudig objecten verplaatsen binnen een foto en worden achtergebleven lege ruimtes automatisch opgevuld.
 • Pet Eye Correction – De functie is op basis van vele verzoeken van klanten toegevoegd. Pet Eye biedt een eenvoudige oplossing voor het probleem van de reflectie van de flits in de ogen van dieren, die niet wordt aangepakt door Red Eye correctie-technologie.
 • Auto Smart Tone - Exclusieve intelligente software die de bewerkingsvoorkeuren van gebruikers onthoudt, waardoor naar mate klanten het meer gebruiken, ze met een druk op de knop aanpassingen kunnen doen.
 • Quick Frames , Effects and Textures - One-click fotolijsten, effecten en texturen, geïnspireerd door de meest populaire looks die klanten creëerden in de Expert-modus.
 • Guided Edits - Stap-voor-stap instructies om Zoom Burst- en Photo Puzzle-effecten te creëren, maar ook Restore Old Photo, die gebruikers in staat stelt om beschadigde of oude foto's te herstellen.
 • Straighten Tool - Vult ontbrekende randen aan door het gebruik van exclusieve Content-Aware technologie.
 • Share to Twitter - Deel een foto met een tweet op Twitter.
 • 64-bits ondersteuning voor Mac - Maakt efficiënter gebruik van het ingebouwde geheugen van computers, maximaliseert de prestaties en maakt het mogelijk om grotere afbeeldingsbestanden en video's snel te bewerken.

Adobe Premiere Elements 12

 • Guided Edits - Stap-voor-stap navigatie over hoe van start te gaan, trimmen van frames, materiaal toevoegen, overgangen, titels en verhalen, maar ook animaties maken en creëren van foto's binnen foto's.
 • Scores - Meer dan 50 soundtracks die zich automatisch aanpassen aan de tijdsduur van een clip, waardoor eenvoudig video's met perfect getimede intro's, outro's en achtergrondmuziek gemaakt kunnen worden.
 • Sound Effects - Meer dan 250 effecten die spanning en dimensie toevoegen aan geluidsfragmenten.
 • Auto Smart Tone - Dezelfde exclusieve technologie als in Photoshop Elements 12, voor video.
 • Film Looks - Vier nieuwe filters om Hollywood-flair aan films toe te voegen, zoals Comic, Trinity, Yesteryear en Cross Process .
 • Motion tracking – Leg nadruk op je onderwerp door afbeeldingen, tekst en meebewegende effecten toe te voegen.

Adobe Photoshop Elements 12 en Adobe Premiere Elements 12 zijn per direct te downloaden op de website van Adobe. Koop je een van beide programma's los dan betaal je 99,99 euro, heb je reeds een voorgaande versie dan neemt Adobe genoegen met 79,99 euro. Je kunt ook beide pakketen aanschaffen als bundel, dan betaal je 149,99 of 119,99 als upgrade. Beide programma's liggen binnenkort ook in de fysieke winkelschappen.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse