Adobe komt met Photoshop Elements 13 en Premiere Elements 13

Julian 4338 0
Adobe heeft Photoshop Elements 13 uitgebracht. Het nieuwe softwarepakket biedt meer automatische hulpmiddelen voor het maken van creatieve foto's. Ook introduceert Adobe versie 13 van videobewerkingspakket Premiere Elements.

Met de nieuwe versies van Photoshop Elements en Premiere Elements wil Adobe het nog eenvoudiger maken voor gebruikers om hun foto's en video's op te leuken. Zo krijg je voortaan bij het uitsnijden van een foto in Elements suggesties voor een bepaalde crop. De software analyseert het beeld en stelt vier uitsneden voor die je vervolgens kunt kiezen.

Photoshop Elements 13 bevat diverse nieuwe bewerkingen die je via een stappenplan in de 'Guided'-modus kunt uitvoeren. Nieuw is ook een Facebook-template voor het combineren van je profielfoto met de tijdlijnfoto.

Nieuw in Photoshop Elements 13

  • Betere foto mash-ups - Het kopiëren van mensen of objecten van de ene foto naar de andere is voor veel consumenten een favoriete functie. Met de nieuwe Photomerge Compose kan dit nu zeer eenvoudig. De objecten of personen kunnen gemakkelijk toegevoegd worden aan een foto. Hiervoor werkt Photomerge Compose samen met de Refine Selection Brush, om precieze selecties te maken en met Adobe's Match Color Tone, dat automatisch belichting en schaduwen aanpast aan de foto. Hierdoor ziet het eindresultaat er uit alsof deze origineel zo genomen is.
  • Ontwerp je mooiste Facebook cover en profielfoto - Consumenten kunnen nu hun Facebook cover en profielfoto eenvoudig op elkaar aan laten sluiten en tekst en plaatjes toevoegen om een geïntegreerde lay-out te creëren die zeker opvalt.
  • Zwart-witfoto's met een persoonlijk tintje - Drie nieuwe Guided Edits voegen extra effecten toe aan zwart-witfoto's. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk één kleur uit de foto laten springen, terwijl de rest zwart-wit blijft.
  • Vijftig stijlvolle manieren om foto's naar je hand te zetten - De nieuwe Effects Variations bouwt voort op de meest populaire verbeteringen in de Expert-stand en biedt vier additionele opties per look wat neerkomt op een totaal van vijftig nieuwe bewerkingsopties om je foto te bewerken in één muisklik.
  • Foto's bijsnijden als een professional - Verbeter foto's met Intelligent Crop Suggestions. Deze tool analyseert gezichten, horizonnen en andere fotografische elementen om vervolgens vier manieren te tonen om de foto volgens compositieregels bij te snijden.
  • Transformeer iets slaapverwekkends in iets speciaals - Voeg foto's en video's toe aan een diashow met een thema. Slideshow voegt automatisch overgangen en muziek toe, of je kiest muziek vanaf je persoonlijke speellijst. Slideshow synchroniseert het tempo van de overgangen met de gekozen muziek.

Nieuw in Premiere Elements 13

  • Sneller videomateriaal inkorten - Gebruik Favorite Moments om de beste onderdelen van het geschoten materiaal te markeren en deze te monteren in een korte film die je direct kunt delen.
  • Voeg een beetje Hollywood-effecten toe - Voeg videomateriaal toe aan filmtitels met Video in Titles of pas een blur of andere populair effect toe aan bepaalde gebieden van het beeld met Effects Masking.
  • Stabiliseer schokkerige beelden - Veel van de video's worden tegenwoordig gemaakt met smartphones maar leveren wel schokkerige beelden op. Met de verbeterde Shake Stabilizer is het eenvoudig om schokkerige beelden binnen enkele seconden te stabiliseren.
  • Produceer een perfect verhaal in enkele minuten - Om stap voor stap een aantrekkelijke video te produceren zijn er thema's beschikbaar voor verschillende evenementen, zoals bruiloften en verjaardagen. Video Story zoekt zelf automatisch de videofragmenten uit en voegt passende overgangen en muziek toe voor een perfect afgerond resultaat.

Prijs en beschikbaarheid

Adobe Photoshop Elements 13 en Adobe Premiere Elements 13 zijn per direct beschikbaar voor Mac en Windows. Los kosten de pakketten per stuk 102,09 euro, upgraden vanaf een oudere versie kost 83,64 euro. Een bundel van Premiere en Elements 13 heeft een adviesprijs van 153,75 euro, of 126,69 euro als upgrade voor een oudere bundelversie.