Adobe introduceert Photoshop Elements 8

Julian 4691 0
Adobe komt met een nieuwe versie van haar Photoshop-pakket voor hobbyisten. Photoshop Elements 8 bevat een nieuwe organizer en krijgt nieuwe technologieën, waaronder de recompose-functie uit Photoshop CS4.

Photoshop Elements 8 komt zowel voor Windows als Mac beschikbaar. De twee pakketten verschillen wel van elkaar. De Windowsversie krijgt een nieuwe organizer, die moet dienen als media hub voor zowel foto’s als video’s. Deze organizer ontbreekt in de Mac-versie, in plaats daarvan krijg je Bridge CS4 om je foto’s te beheren.

Dit verschil heeft te maken met het videopakket Adobe Premiere, waarvan ook een 8e versie verschijnt. Dit pakket is echter alleen beschikbaar voor Windows. De nieuwe media management hub is zowel in Photoshop als Premiere Elements geïntegreerd.


Automatische analyse

De nieuwe versie van Photoshop Elements bevat tools die foto’s automatisch kunnen analyseren. Zo kan de Auto-Analyzer zelf ‘goede’ foto’s uitzoeken. Hierbij wordt gekeken naar kwaliteit en belichting. Ook is gezichtsherkenning aanwezig. Je geeft een aantal keer personen op een foto een naam. De software gaat vervolgens zelf in je archief op zoek naar overeenkomsten en zal steeds beter in staat zijn de juiste personen te herkennen.

Photomerge

Ook nieuw is de Photomerge Exposure-functie, waarmee je uit meerdere bestanden een perfecte belichting kunt extraheren. De functie is toegespitst op beginnende gebruikers. Je kan eenvoudig een foto met flits en een foto zonder flits combineren tot een resultaat.Technologie uit Photoshop CS4

Adobe Photoshop Elements 8 leent een aantal technologieën uit Photoshop CS4, waaronder de Recompose-functie. Hiermee kun je foto’s schalen, zonder dat de belangrijkste inhoud vervormt.Prijs en beschikbaarheid

De Engelstalige versies van Photoshop Elements 8 en Premiere Elements 8 voor Windows zijn per direct verkrijgbaar. Mac-gebruikers moeten wachten tot oktober. Nederlandstalige versies verschijnen rond november dit jaar. De pakketten krijgen afzonderlijk elk een adviesprijs van 99 euro. Een combinatie van Elements 8 en Premiere 8 kost 149 euro.

Testversie downloaden

30 dagen testversies van Adobe Photoshop Elements 8 en Premiere Elements 8 voor Windows zijn gratis te downloaden. Wanneer er een trial voor de Mac verschijnt is nog niet bekend.