Adobe introduceert nieuwe editie Photoshop Elements

Redactie 455 0
Adobe introduceert Photoshop Elements 6, een geheel nieuwe versie van de populaire consumentensoftware voor fotobewerking, met veel aandacht voor online galerie

Photoshop Elements is bedoeld voor enthousiastelingen, die snel en gemakkelijk resultaat willen behalen. Een voorbeeld: met de nieuwe Photomerge-technologie is het volgens Adobe mogelijk de perfecte groepsfoto te creëren doordat de beste gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal van een serie foto’s gecombineerd worden in één nieuw beeld.
Gebruikers kunnen zelf bepalen op welk niveau ze met het pakket aan de slag willen: beginner, expert of daar tussenin. De bediening wordt hier op aangepast.

Zwart-wit
Photoshop Elements 6 biedt de gebruiker lege, rustige screens zodat de focus op de juiste plek ligt, aldus Adobe. Nieuwe tabbladen moeten de toegang tot alle mogelijkheden vereenvoudigen. Andere verbeteringen bestaan uit een verbeterde conversie-tool die volgens de leverancier beelden in kleur omzet in elegante, genuanceerde zwart-wit afbeeldingen.

Online
Photoshop Elements 6 biedt gebruikers meer creatieve mogelijkheden om beelden te delen, inclusief op Adobe Flash-gebaseerde online galerieën. Via het web is toegang tot deze galerieën mogelijk en met een verscheidenheid aan instellingen en thema’s kunnen momenten en herinneringen tot leven gebracht worden. Geanimeerde slideshows, email- en printcreaties die beschikbaar zijn in Photoshop Elements, zoals fotoboeken, scrapbook-pagina’s, kaarten en CD-/DVD-labels, bieden opties om beelden te delen.

Photoshop Elements 6 voor Windows heeft een verwachte adviesverkoopprijs van 99 Euro. Photoshop Elements wordt begin 2008 voor het Macintosh-platform verwacht.

Bron: Persbericht Adobe

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie