Adobe introduceert abonnementen voor Photoshop

Julian 1813 0
Adobe komt met een abonnementsmodel voor haar Creative Suite. Voortaan kun je voor een vast bedrag per maand gebruik maken van de nieuwste versie. Ook een abonnement op alleen Photoshop is mogelijk, vanaf 35 euro per maand.

Adobe richt de maandabonnementen op freelancers, eigenaars van kleine bedrijven en mensen die de software op flexibele basis willen gebruiken. Ook mikt de softwarefabrikant op gebruikers met een oude CS-versie, die niet meer voor een voordelige upgrade in aanmerking komen. Bij een abonnement werk je altijd met de nieuwste versie van het pakket; je hoeft dus geen updates aan te schaffen.

Prijzen

Voor zelfstandige fotografen kan een abonnement op Photoshop interessant zijn. Een jaarabonnement op de Engelstalige versie kost 35 euro per maand. Maak je niet het hele jaar gebruik van het pakket, dan kun je ook kiezen om 49 euro per afzonderlijke maand te betalen.

Wie het Engels niet machtig is zal dieper in de buidel moeten tasten voor de Nederlandstalige versie. Deze kost 39 euro per maand bij een jaarabonnement, of 65 euro per afzonderlijke maand (alle prijzen zijn exclusief btw).

Elke twee jaar een nieuwe Creative Suite

Adobe introduceert vandaag ook Creative Suite 5.5. Photoshop blijft echter ongewijzigd op versie CS5. Vernieuwingen in CS5.5 zijn er op gebied van html5, flash, video en digital publishing. Met de aankondiging van CS5.5 laat Adobe weten dat er voortaan elke 24 maanden een volledig nieuwe versie van Creative Suite verschijnt. Tussentijds komen er 'halve' updates, waar CS5.5 nu de eerste van is.