Adobe integreert Flickr ondersteuning in Photoshop Express

Redactie 923 0
Adobe heeft haar online beeldverwerker voorzien van ondersteuning voor fotodeelsite Flickr. Je kan foto's direct importeren, bewerken en terugplaatsen op je Flickr account.

Eerder deze maand werd de ondersteuning al aangekondigd, maar uitstel volgde door een softwarefout. De problemen zijn inmiddels verholpen en gebruikers kunnen nu zoals gepland eenvoudig hun foto's uit Flickr importeren.

In de praktijk
Het werkt simpel, in Photoshop Express (een gratis account is vereist) klik je op "My Photos". Vervolgens kies onder Albums voor "Other Sites" en klik je op "login" naast Flickr. Je wordt doorverwezen naar Flickr, waar je in moet loggen op je account om toestemming te geven aan Photoshop Express om de foto's te importeren. Heb je dit gedaan, dan verschijnt er in Photoshop Express een overzicht van al je foto's op Flickr.


Overzicht van foto's op Flickr in Photoshop Express

Je klinkt nu een foto naar keuze aan om te bewerken, de foto wordt ingeladen en je kunt naar hartelust aanpassingen maken. Ben je tevreden met het resultaat? Dan klik je op "Save" om het resultaat op te slaan. De bewerkte foto wordt automatisch terug gezet op je Flickr account. Daarbij wordt het originele bestand niet overschreven, maar een kopie aangemaakt.


Direct foto's van uit Flickr bewerken in Photoshop Express

Wat opvalt is dat foto's blijkbaar niet in originele grootte geïmporteerd worden in Photoshop Express. Van deze onbewerkte foto, op Flickr een bestand van 3648 x 2736 pixels, blijft na bewerking een resultaat achter van 2048x1536 pixels. Dit lijkt een limiet te zijn, wellicht om het dataverkeer tussen Flickr en Photoshop Express te beperken. De software zelf zou het probleem niet moeten zijn, gezien Photoshop Express bestanden aan kan van maximaal 4000x4000 pixels of 10MB.


www.photoshop.com/express/

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie