Adobe geeft Photoshop CS6 nieuwe functies, alleen voor Creative Cloud-gebruikers

jesse kraal 2604 3
Adobe voegt diverse verbeteringen toe aan Photoshop CS6. Zo kun je voortaan non-destructief werken met Liquify en het Blur-filter. Dat geldt echter alleen voor gebruikers van de Creative Cloud-versie van CS6. Retina-support komt wel naar de 'gewone' versie.

Wellicht de belangrijkste verbetering is ondersteuning voor de Retina-Macbook's van Apple, is tegelijkertijd ook beschikbaar gekomen voor bezitters van Photoshop CS6 met een onbeperkte licentie. De volledige lijst met veranderingen is als volgt:

  • Directe ondersteuning voor HiDPI (Retina) displays voor Apple MacBook Pro. Deze functie was ook al beschikbaar voor onbeperkte licentieklanten als een gratis update.
  • Smart Object-ondersteuning voor Blur Gallery en Liquify.
  • De mogelijkheid om snel CSS-code voor tekst en objecten te exporteren en kleurenpaletten te importeren om gemakkelijk indrukwekkende websites te creëren.
  • Nieuwe tijdbesparende tools voor workflows, inclusief Crop tool-verfijning.
  • 3D-verbeteringen inclusief verbeterde lijn (OpenGL) previews van schaduweffecten en additioneel beheer van belichting door het gebruik van 32-bit kleurenkeuze om glow-effecten te creëren.
  • Conditional Actions die automatisch de best passende Action kiezen, gebaseerd op gebruikersafhankelijke regels, waardoor gebruikers beschikken over verbeterde beeldverwerkingssnelheid.

Op Retina-support na zijn de updates alleen beschikbaar voor gebruikers die Photoshop CS6 binnen de Creative Cloud gebruiken. Adobe heeft eerder aangegeven gebruikers van de Cloud een streepje voor te geven als het gaat om nieuwe functies. Heb je de losse versie gekocht, dan zul je het met de huidige mogelijkheden moeten doen. Volgens Adobe komen de updates niet als losse update.

De Creative Cloud is een succes volgens Adobe. De dienst waarbij je een maandbedrag betaald voor het gebruik van de Creative Suite-programma's telt meer dan een miljoen gebruikers. Van die gebruikers heeft ongeveer een derde een betaald account.

creative cloud

Creative Cloud for Teams

Behalve een update voor Photoshop, presenteert Adobe tegelijkertijd ook 'Creative Cloud for teams'. Deze versie moet het werken in teamverband gemakkelijker maken, doordat je gemakkelijk onderling bestanden en informatie kunt delen via virtuele werkgroepen.

Abonnementsprijzen

Het Adobe Creative Cloud-lidmaatschap kost 49,99 euro per maand (op jaarbasis), Creative Cloud for teams is twee tientjes duurder per gebruiker. Zoals gebruikelijk kun je als student of docent korting krijgen, de abonnementsprijs bedraagt in dat geval 29,99 per maand. Prijzen zijn exclusief btw.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Hubba!

"Adobe voegt diverse verbeteringen toe aan Photoshop CS6. Zo kun je voortaan non-destructief werken met Liquify en het Blur-filter. Dat geldt echter alleen voor gebruikers van de Creative Cloud-versie van CS6."
En nog bedankt he!!!

afbeelding van anoniem

dus alleen voor de cloud? kuch*

afbeelding van Henri

Inderdaad staat er sinds 10 december j.l. een Photoshop 13.0.2 update for Macintosh CS6 met Retina ondersteuning op de site van Adobe!
Is te walgelijk voor woorden dat Adobe de KLANTEN die zo'n 895 Euro hebben geïnvesteerd in Photoshop CS6 in de steek laat.
Al moet ik eerlijk bekennen dat ik bij Adobe nergens meer over verbaasd sta......
Wordt tijd dat er eindelijk eens échte concurrentie komt op het gebied van fotobewerkingssoftware. Adobe doet wat zij wil. (of is het "wat hij wil"?)