Adobe DNG-update staat interne beeldcorrecties toe

Raymond 395 0
Adobe heeft haar DNG-formaat geschikt gemaakt voor beeldcorrecties in het raw-bestand. Versie 1.3 staat 'ingebakken' correcties voor onder andere chromatische aberraties en andere lensafwijkingen toe.

Volgens Adobe bestaat de nieuwe set instructies uit correcties die te complex zijn om in de camera door te voeren, maar nuttig zijn vóór de omzetting van de ruwe beeldinformatie. Ook voorziet de instructieset in correcties die na omzetting toegepast worden, zoals lenscorrecties. Op die manier blijft volgens de fabrikant zoveel mogelijk beeldinformatie behouden, terwijl beeldfouten zo goed mogelijk verholpen worden.

De volledige specificaties van DNG versie 1.3 zijn te lezen in een 91 pagina tellend pdf-bestand op de website van Adobe.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond