Adobe demonstreert Photoshop Fix voor iPad Pro

Julian 2571 0
Tijdens de introductie van de Apple iPad Pro, heeft Adobe een aantal nieuwe apps gedemonstreerd. De retoucheer-app Photoshop Fix is speciaal ontwikkelt voor gebruik in combinatie met de grote krachtige iPad.

Apple kondigde de iPad Pro op 9 september aan tijdens een eigen evenement. Om de nieuwe functies van de grote tablet te tonen, nodigde Apple diverse softwaremakers uit. Eric Snowden, Design Director Mobile Apps van Adobe, gaf tijdens de keynote een korte demonstratie van Adobe Photoshop Fix.

De nieuwe app is gemaakt voor het retoucheren van foto's. Dankzij de krachtige hardware in de iPad Pro moet het mogelijk zijn om 50-megapixelbestanden te bewerken. Dat demonstreerde Adobe eerder al in een 'sneak preview' van de nieuwe app, die toen nog als 'project rigel' door het leven ging.

Adobe heeft gezichtsherkenning ingebouwd in de 'retouch engine'. Dat maakt het mogelijk om bijvoorbeeld eenvoudig de lippen van een persoon te selecteren, met behulp van een slider kun je vervolgens je model meer of minder laten lachen.

Photoshop Fix

Naast Adobe Photoshop Fix komt er een app voor het maken van schetsen en tekeningen met de Apple Pencil: Adobe Photoshop Sketch. Het is nog niet bekend of de nieuwe apps ook op andere iPads zullen werkt. Adobe zal tijdens de Adobe MAX-conferentie begin oktober meer bekend over de nieuwe apps.

De keynote van Apple is in zijn geheel terug te kijken. De presentatie van Adobe begint rond 37:10.