Adobe Creative Cloud nu beschikbaar

Jasper van Bladel 3020 2
Adobe Creative Cloud is vanaf nu beschikbaar. Je kunt een jaar- of maandabonnement nemen op alle applicaties van Adobe tegelijk, waaronder natuurlijk Photoshop CS6. Lightroom 4 komt pas later dit jaar naar de creatieve wolk.

Creative Cloud maakt het mogelijk om voor een vast bedrag per maand (vanaf 59,03 euro) gebruik te maken van alle software van Adobe. Daaronder natuurlijk Photoshop CS6 in de meest uitgebreide Extended-versie. Ook andere programma's, zoals InDesign, Illustrator, Flash Professional en Audition kun je volledig gebruiken. Eventuele updates kosten je niets, je werkt altijd met de nieuwste versie.

Photoshop CS6 voor 22,13 euro per maand

Programma's los aanschaffen, dus niet gekoppeld aan Creative Cloud, voor een vast maandbedrag kon al sinds de introductie van CS5.5 en blijft natuurlijk mogelijk. Photoshop CS6 kost bijvoorbeeld 22,13 euro per maand als je kiest voor het jaarabonnement op de Engelse versie.

Opslagruimte in de Cloud

Als je kiest voor een abonnement op Creative Cloud krijg je dus alle applicaties. Daar bovenop krijg je twintig Gigabyte opslagruimte voor al je documenten. Die documenten staan opgeslagen op de servers van Adobe, ze zijn dan ook overal toegankelijk.

Nog geen Lightroom 4

Goed om te weten is dat Lightroom 4 nog niet inbegrepen is in het pakket. Later dit jaar wordt het programma, samen met enkele andere applicaties, toegevoegd aan Creative Cloud.

Kosten

In de webstore van Adobe kost een jaarabonnement per maand 59,03 euro. Kies je ervoor om je te abonneren per maand, dan betaal je 88,55 euro. Het gaat dan om een Engelse versie, een meertalige versie kost 61,49 euro per jaar bij een maandelijks abonnement.

Klanten- en studentenkorting

Mensen die al een Adobe-product, of een jaarabonnement op een product van versie CS3 of hoger gebruiken krijgen korting. Zij betalen 36,89 euro per maand voor een jaarabonnement op het pakket.

Ook studenten en leraren mogen een abonnement nemen tegen gereduceerd tarief. De studenteneditie van Creative Cloud kost 22,99 euro (per maand, jaarabonnement) in de Education Store Europe (Die prijs is exclusief btw).

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Abke

Waarom geen woord over de onveige situatie waarin al deze programma's zich bevinden, zo lek als een zeef, ik durf het net meer openen en zeggen dat ik er ong. 1000 € voor betaalde !! Zie

afbeelding van Julian

Met Creative Cloud heb je waarschijnlijk veel minder kans op beveiligingsproblemen omdat je altijd met de nieuwste versie werkt. De kwetsbaarheden zitten nu in oudere versies.