Adobe Camera Raw 6.1 beschikbaar

steven 716 0
De definitieve versie van Adobe Camera Raw 6.1 is vanaf nu beschikbaar. Eerder werd al een 'release candidate' uitgebracht. De update bevat een module voor automatische lenscorrectie en voegt ondersteuning voor nieuwe camera's toe.

Met de lenscorrectie kunnen lensfouten zoals vervorming vignetering gecorrigeerd worden. Voor bepaalde objectieven gebeurt dit automatisch. Voor objectieven die nog niet in de lijst zijn opgenomen kan dit handmatig ingesteld worden. Ook kun je zelf profielen aanmaken met Adobe's Lens Profile Creator.

De update brengt daarnaast ondersteuning voor nieuwe camera’s, waaronder de Canon 550D, Panasonic G2 en G10, Sony A450, Olympus E-PL1. Ook raw-bestanden uit middenformaatcamera’s als de Leaf Aptus-II 8, 10R en de Mamiya DM40 kunnen geopend worden in de nieuwe versei van Camera RAW.

ACR 6.1 is alleen geschikt voor Photoshop CS5 en is te downloaden via de website van Adobe of via de Adobe updater. Tevens is versie 6.1 van Adobe’s DNG Converter beschikbaar gesteld waarmee gebruikers van oudere Photoshop-versies hun raw-bestanden kunnen omzetten naar het DNG-formaat.

afbeelding van steven

Steven Vos | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Steven