Adobe Camera Raw 5.3 en Lightroom 2.3 RC’s beschikbaar

Julian 847 0
Via Adobe Labs zijn ‘release candidate’-updates te downloaden voor Lightroom en Adobe Camera Raw. Nieuw is ondersteuning voor de D3x en E-30 en de toevoeging van de Nederlandse taal in Lightroom.

De updates worden nog niet officieel uitgerold, maar zijn al wel uitgebreid getest. Gebruikers kunnen de nieuwe versies alvast proberen en eventuele problemen rapporteren aan de fabrikant.

Adobe Camera Raw 5.3
Versie 5.3 van Adobe Camera Raw  voegt ondersteuning toe voor raw-bestanden uit de Nikon D3x en Olympus E-30 en lost daarnaast een probleem op dat kon voorkomen bij gebruik van de sRAW-stand op de Canon EOS 5D Mark II.

De update is alleen geschikt voor Photoshop CS4, op oudere versies kan de update niet geïnstalleerd worden. De nieuwe Digital Negative Converter kan uitkomst bieden voor de gebruikers van CS3 of ouder. Met deze zelfstandige tool kunnen nieuwe raw-bestanden omgezet worden naar het universele dng-formaat en alsnog geopend worden.

Download Camera Raw en Digital Negative Converter 5.3 update

Adobe Lightroom 2.3
Lightroom 2.3 voegt ondersteuning toe voor de Nikon D3x en Olympus E-30 en bevat een aantal bug-fixes. Zo kon bij Lightroom 2.2 een geheugenlek optreden, met vastlopers als resultaat. De update moet dit verleden tijd maken. Ook is Lightroom nu in acht nieuwe talen beschikbaar, waaronder Nederlands. De update bevat ook de nieuwe talen.

Download Lightroom 2.3 update