Adobe brengt Photoshop Touch naar smartphones

Julian 1662 0
Adobe heeft een versie van Photoshop Touch uitgebracht voor Apple's iPhone en Android-smartphones. Voorheen was de app alleen geschikt voor tablets met iOS of Android. Voor 4,49 euro draai je Photoshop op je telefoon.

De mogelijkheden van Adobe Phtoshop Touch for phone zijn vergelijkbaar met de tabletversie. Het is echter geen universele app, dus als je al Photoshop Touch voor je tablet hebt aangeschaft zul je de app opnieuw moeten kopen voor je telefoon.

Adobe zegt de app geoptimaliseerd te hebben voor gebruik op smartphones. Net als in de 'echte' versie van Photoshop kun je werken met layers, lokale aanpassingen filters en geavanceerde selectiemogelijkheden. Speciaal voor gebruik met het kleinere scherm van smartphones heeft Adobe de nieuwe app een 'scribble selection'-functie gegeven, wat selecties maken met je vingers makkelijker moet maken.

Wil je Photoshop Touch for phone op je iPhone draaien, dan heb je minimaal een iPhone 4S of 5 nodig (of de vijfde generatie van de iPod Touch) en moet je iOS 5 of hoger draaien. De Android-versie werkt op 4.0 en hoger.

De app kost zowel voor Android als voor iOS 4,49 euro en is te vinden in de Apple App Store en Google Play.

Photoshop Touch