Adobe brengt Photoshop Express naar iPad

Julian 1397 0
Adobe lanceert Photoshop Express voor de iPad, iPhone en Android. De nieuwe gratis applicatie vervangt het voormalige Photoshop.com Mobile en stelt je in staat eenvoudige bewerkingen uit te voeren.

De Photoshop-applicatie bestond al voor de iPhone en Android, nieuw is de versie voor Apple’s iPad. Met Photoshop Express kun je bewerkingen als kantelen en croppen uitvoeren en krijg je diverse effecten ter beschikking, waaronder ‘Vibrant’, ‘Pop’, ‘Border’ en ‘Vignette’. Ook kun je zaken als belichting, kleurverzadiging en tint aanpassen en je foto’s delen op Facebook.

iPad optimalisatie

In de iPad-versie van Photoshop Express zijn een aantal extra functies verwerkt. Zo kun je wisselen tussen portret en landschap oriëntatie en is de workflow voor het organiseren, bewerken en uploaden van foto’s aangepast aan de tablet. Zo kun je meerdere foto’s op rij bewerken en ze dan gezamenlijk uploaden naar Photoshop.com en/of Facebook.De vernieuwde applicatie is wereldwijd gratis te downloaden in de iTunes store en Android Market. De versie voor de iPhone en Android-telefoons is op de naam na weinig veranderd ten opzichte van de in oktober 2009 geïntroduceerde versie.