Adobe brengt Lightroom Mobile 1.1 uit, nu ook voor iPhone

Julian 1982 0
In april bracht Adobe Lightroom Mobile uit, bij de lancering was de mobiele versie van Lightroom enkel beschikbaar voor de iPad. Nu komt Adobe met een update, Lightroom Mobile 1.1 krijgt een aantal nieuwe functies en is ook beschikbaar voor de iPhone.

Bij de introductie van Lightroom Mobile meldde Adobe al dat een versie voor de iPhone snel zou volgen. Met de komst van Lightroom Mobile 1.1 is het zover en kun je het pakket ook voor je Apple-smartphone downloaden (iPhone 4S en hoger). Of en wanneer er een versie voor Android komt is nog niet bekend.

Lightroom Mobile

Lightroom Mobile is gratis, maar werkt alleen als je een Adobe Creative Cloud-account hebt. De mobiele versie synchroniseert met het pakket op je desktop. Vanaf je computer kun je bestanden naar de mobile versie sturen, hier worden 'slimme previews' voor gebruikt: niet het hele (raw)bestand, maar een kleinere versie wordt naar je iPhone of iPad gestuurd.

Na het bewerken van de bestanden in Lightroom Mobile synchroniseer je weer met de desktop-versie van het pakket, hier kun je vervolgens alle aanpassingen toepassen op de originele foto in volledige resolutie.

Nieuw in Lightroom Mobile 1.1 is de mogelijkheid om je foto's te voorzien van ratings met sterren en het bekijken en sorteren van foto's in een aangepaste volgorde. Pas je de volgorde aan op je iPhone of iPad, dan wordt deze automatisch gesynchroniseerd met de Creative Cloud-versie van Lightroom op je computer.

Meer video's over Lightroom Mobile vind je hier.