Adobe brengt 'Aperture Importer'-plugin uit voor Lightroom

Julian 2069 0
Apple is gestopt met de ontwikkeling van raw-converter Aperture. Adobe springt daar op in door een plugin uit te brengen waarmee je foto's uit Aperture kunt importeren in Lightroom. Veel gebruikers melden echter problemen met de nieuwe tool.

Omdat Apple de ontwikkeling van Aperture heeft gestaakt, moeten gebruikers van dat pakket op zoek naar een alternatief. Adobe Photoshop Lightroom is een voor de hand liggende keuze. Adobe probeert Aperture-gebruikers over de streep te trekken door het migreren van foto's makkelijk te maken.

Adobe kwam eerder al met een overstapgids en heeft nu een plugin voor Lightroom uitgebracht. Met 'Aperture Importer' kun je al je foto's vanuit Apple's pakket overzetten naar Lightroom. Onder andere tags, keywords, beoordelingen en gps-tags worden meegenomen vanuit Aperture naar Lightroom.

De plugin werkt op Mac-systemen met Lightroom 5.6 of nieuwer. Veel gebruikers melden echter problemen met de plugin. Het installeren lukt niet altijd, of het overzetten van de fotobiliotheek wordt niet voltooid, lezen we in de recensies die gebruikers achterlaten op de download-pagina van Adobe.