Adobe’s nieuwe foto-editor per ongeluk gelekt

Mark IJsendoorn 855 0
Bekijk de eerste screenshots van de interface van Adobe's nieuwe foto-editor.

Tijdens de MAX conferentie verleden jaar onthulde Adobe dat er een nieuwe foto-editor in ontwikkeling was onder de naam Project Nimbus. Deze week lekte de nieuwe software per ongeluk uit naar enkele Creative Cloud-abonnees. Volgens de Franse website MacGeneration werd een interne versie van Project Nimbus beschikbaar voor enkele CC-abonnees. De fout werd snel hersteld, maar niet voordat er enkele features en screenshots naar buiten kwamen.

Screenshots: MacGeneration

Nimbus, of Lightroom in the clouds

Op basis van de gelekte screenshots lijkt Project Nimbus een lichtere, cloud-based variant op Lightroom te worden. Omdat foto’s en bewerkingen direct in Adobe’s cloud worden opgeslagen zou je snel kunnen switchen tussen je desktop en mobiele apparaten.

De nadruk light bovendien op gebruiksgemak bij het bewerken en ordenen van foto’s.  In tegenstelling tot Lightroom lijkt Nimbus maar één werkruimte te hebben met alle gereedschappen en opties in een zijpaneel. Zo lijkt Nimbus meer op de iPad-versie van Lightroom dan de desktopversie. Het ordenen van foto’s wordt makkelijker gemaakt doordat Nimbus kan herkennen wat er op een foto is afgebeeld en daar automatisch tags voor aanmaakt. Vooral fijn voor mensen die met stockfoto’s werken.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark