Adembenemend: De beste ruimtefoto's van 2016

Adembenemend: De beste ruimtefoto's van 2016

Jasper van Bladel 664 0
De kanshebbers voor de wedstrijd Insight Astronomy Photographer of the Year 2016 geven ons een uniek kijkje in de ruimte. Natuurlijk weten we allemaal dat de ruimte er soms fantastisch uit kan zien, maar deze fotografen laten het wel op een erg mooie manier zien!

De ruimte is natuurlijk een ver-van-ons-bed-show, maar daarom juist zo interessant. De foto's die nu kans maken op de titel 'ruimtefoto van 2016' laten zien dat er zich ontzettend mooie dingen afspelen in het heelal. 

September

Op 15 September zullen de winnaars worden aangekondigd in verschillende categorieën, zoals beste foto van de maan, planeten, sterrenstelsels, de zon, en andere kosmische bezienswaardigheden.De wedstrijd wordt georganiseerd door het Royal Observatory Greenwich, Insight Investment en BBC Sky at Night Magazine. Dit is het achtste jaar waarin de wedstrijd voor de beste ruimte foto’s wordt georganiseerd, en ze ontvingen dit jaar meer dan 4500 inzendingen. De wedstrijd is open voor amateurs en professionele fotografen van over de hele wereld.

Uit die duizenden inzendingen zijn er nu 31 foto’s overgebleven die kans gaan maken op de verschillende prijzen. Je kunt onder andere prachtige foto’s van de maan verwachten, maar natuurlijk komt ook het noorderlicht voorbij. Daarnaast zijn er prachtige sterrenhemels, nevelvlekken, verre sterrenstelsels, en ook onze eigen Melkweg te zien. Hieronder kun je een selectie vinden uit de kanshebbers van deze felbegeerde prijs.

Giles Rocholl

Ivan Eder

Ivan Slade

Jayn R. Olsen

Katherine Young

Lee Cook

Rune Egebo

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper