Actrice lekt foto Panasonic Lumix GF5 *Update

jesse kraal 2567 0
Een actrice en model uit Hong Kong plaatste op Instagram een foto van haar nieuwe camera. Op zich niets bijzonders, zij het dat ze een Panasonic Lumix GF5 heeft. Angelababy, dat is haar artiestennaam, is ambassadeur van Panasonic, al lijkt het de vraag of dat nog lang zo zal zijn.

Instagram staat vooral vol met foto's van maaltijden, schoenen en jurkjes, maar zo nu en dan duikt er toch wat interessants op. In dit geval dus de GF5, die sterk lijkt op de Panasonic GF3. Het voornaamste zichtbare verschil is de grotere greep, die bekleed is met een rubberachtig materiaal. Een welkome toevoeging op een dergelijk kleine camera.

Panasonic GF5
Model en actrice Angelababy plaatste deze foto van de Panasonic Lumix GF5 op instagram

Betere ruisprestaties

Engadget, die de foto ontdekte, weet meer over de camera te vertellen. De resolutie blijft met 12 megapixel hetzelfde, de ruisprestaties zouden toenemen, met een maximale gevoeligheid van 12800 iso. Het lcd krijgt een dubbel aantal beeldpunten, van 460.000 naar 920.000.

Dood

Net als wij, zul jij je wellicht ook afvragen waarom het toestel GF5 heet en niet GF4, wat veel logischer lijkt. Het antwoord heeft te maken met de Japanse uitspraak van het woord 'vier'. Dit lijkt namelijk veel op het woord voor 'dood'. Om diezelfde redenen bracht Panasonic ook geen LX4 uit, maar werd de LX3 opgevolgd door de LX5.

Gezien het feit dat een ambassadeur van Panasonic al beschikking heeft over het model, verwachten we dat de introductie niet lang op zich zal laten wachten.

*Update: 19-03-2012 15:30

43Rumors heeft de hand weten te leggen op twee productfoto's van de Panasonic Lumix GF5, deze keer vanaf de andere kant bezien. Naast een zwart exemplaar, zien we ook een witte versie. De verschillen met de GF3 zijn wat betreft de behuizing klein. 

GF5

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse