Actioncams op Hama-stand Photokina

jesse kraal 1711 0
Hama grossiert in foto-accessoires, maar het merk heeft ook diverse andere producten in het assortiment. Op de Hama-stand komen we drie actioncams tegen, waarvan twee van Hama zelf en één van Liquid Image. Ook het aanbod fototassen werd opgefrist.

Het Duitse Hama pakt op de Photokina uit met een forse stand. Een belangrijke plek is weggelegd voor de nieuwe actioncams van het merk. We zien in totaal een drietal verschillende modellen. De Action-Cam 'HD Star' is de meest geavanceerde uitvoering, met een beeldhoek van 175 graden, een behuizing die tot zestig meter waterdicht is en een los te monteren beeldschermpje. Er zijn diverse montagemogelijkheden en accessoires leverbaar voor dit model.

Hama Star

Hama Action-Cam HD 'Daytour'

Een stapje lager vinden we de Hama Action-Cam HD 'Daytour'. Deze is iets groter, heeft geen beeldschermpje en het objectief heeft een iets kleinere beeldhoek van 160 graden. Net als bij de Star wordt er een losse afstandsbediening meegeleverd. Beide camera's kunnen in 1080p-resolutie filmen en hebben 4x digitale zoom, die je kunt inzetten bij 720p-opnames. Fotograferen kan ook, in 8-megapixelresolutie.

Hama Daytour

Liquid Image

De derde actiecamera is niet van Hama zelf, maar van het merk Liquid Image, vooral bekend van de duik- en snowboardbrillen met ingebouwde camera. De nieuwe 727 Ego is een kleine actioncamera met wifi. Met een bijbehorende app kun je op je smartphone het live-beeld van de camera zien. Met de bijgeleverde behuizing kun je tot veertig meter onder water.

Liquid Image

Hama Seattle

Behalve actioncamera's toont Hama op de Photokina ook diverse nieuwe of opgefriste tassen. Zo zijn er de nieuwe Seattle-tassen. Kleine fototassen met een modern ontwerp. Enkele andere bestaande tassen-lijnen kregen een update met nieuwe kleuren en ontwerpen.

Tasjes

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse