Actioncam met ingebouwde 3-assige gimbal

Actioncam met ingebouwde 3-assige gimbal

Nadja Geskus 510 0
Onlangs kondigde Chinese drone fabrikant Zerotech de Rollcap aan. Een actioncam die geen externe gemotoriseerde controle vereist. Hij bevat namelijk een 3-assige gemotoriseerde gimbal om alles soepel en stabiel te houden.

Rollcap

Het objectief van de Rollcap heeft een 94 graden gezichtsveld, dat is ongeveer vergelijkbaar met een 21 mm lens op een full frame camera. De Rollcap is op afstand te bedienen via de telefoon of via een reeks knoppen. Je kunt er 4K video mee schieten, 13MP stills mee maken, en de Rollcap is ook voorzien van slow motion, burst modes, timelapse, self-timer en HDR. De A 1/4-20" statiefaansluiting maakt het mogelijk om de Rollcap te monteren op allerlei verschillende statieven, monopods en natuurlijk ook selfie sticks. Je kunt hem ook op een GoPro adapter schroeven en vervolgens gebruik maken van al je standaard GoPro mounts. De camera is niet waterdicht, maar er wordt wel een onderwater behuizing verwacht met een GoPro compatibel mount. De batterij werkt 110 minuten wanneer hij volledig geladen is, terwijl je 4K schiet.

Action cam met ingebouwde 3-assige gimbal

3-assige gimbal

De Rollcap zal beschikken over een ingebouwde 3-assige gemotoriseerde stabilisatiegimbal. Deze zorgt tijdens de drukste acties nog steeds voor soepele en stabiele beelden. De gimbal heeft een pan van ongeveer 40 graden, tilt tot 30 graden, en bevat een rol traject van 85 graden.

Action cam met ingebouwde 3-assige gimbal

Informatie

Er is nog geen informatie over de release datum of de prijs. Maar geruchten zeggen dat de Rollcap dit jaar nog zal verschijnen en zo’n 500 tot 600 dollar zal gaan kosten. Meer informatie over de Rollcap kun je vinden op de Zerotech website.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja