Achttien nominaties voor de 'Gouden Grijns'

Redactie 1861 0
Beelden om van te grijnzen. De grappigste foto's van het afgelopen jaar konden vanaf 1 februari meedingen naar een nieuwe prijs: de 'Gouden Grijns'. Uit vierhonderd inzendingen heeft de jury nu achttien foto's genomineerd.

De nieuwe jaarlijkse prijs, de 'Gouden Grijns', is een initiatief van Amsterdamse fotografen Roger Cremers en Merlijn Doomernik. De prijs is in het leven geroepen om humor en de waardering voor humor in de Nederlandse fotografie te bevorderen.

Inzendingen

Van 1 februari tot en met 31 maart konden alle beroepsfotografen en fotografiestudenten in Nederland  hun grappigste foto's inzenden. Om deze beelden te beoordelen is er een veelzijdige jury opgesteld. Deze bestaat uit Micha Werheim, cabaretier en radiomaker; Paulien Cornelisse, cabaretière en schrijfster; Nienke Denekamp, fotoredacteur bij Hollands Diep; Madelijn Strick, humor-onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Jo Misdom, fotograaf en voorzitter van dit initiatief.

Nominaties

De achttien genomineerden zijn David de Jong, Erna Kuik, Caspar Claasen, Martijn Beekman, Hans Palmboom, David Galjaar, Elmer van der Mare, Caspar Claasen, Jonne Kingma, Kees van de Veen, Lilith, Matthijs Immink, Jan-Dirk van der Burg, Irene Cécile en Robert Lagendijk. De drie laatstgenoemden wisten zelfs met twee beelden de jury aan het grijnzen te krijgen en werden daarom dubbel genomineerd.

Foto © Jan-Dirk van der Burg

Foto © Irene Cécile

Foto © Robert Lagendijk

Uitreiking

De winnaar mag volgende week, op 26 april, zijn 'Gouden Grijns' in ontvangst nemen in theater Het Perron te Amsterdam. Naast de uitreiking, die gepresenteerd wordt door Isolde Hallensleben, zal er een optreden zijn van cabaretiers duo 'Het Monica da Silva Trio'.

De jury aan het werk. Foto © Roger Cremers

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie