Achtergrondonscherpte door Matthias Selderhuis

Redactie 1548 0
In de rubriek Exposure vertelt wekelijks een fotograaf over zijn beste werk. Deze week laten we de 20-jarige Matthias Selderhuis uit Hasselt (Overijsel) aan het woord over zijn abstracte close-ups.

Matthias Selderhuis

Matthias Selderhuis kocht begin 2007 een Fujifilm Finepix s5600 en kreeg de smaak van het fotograferen te pakken. “Al snel kwam ik er achter dat ik macrofotografie toch wel het leukste vind, dus schafte ik een Raynox DCR-250 voorzetlens aan. Ik heb hier veel plezier van gehad maar in oktober 2007 vond ik toch dat het tijd werd voor een digitale spiegelreflex. Ik kocht een Canon EOS 400D met 50mm f/1.8 objectief. Later kwam daar de Canon 100mm f/2.8 macrolens bij. Het mooie van macro is dat je dingen die je normaal over het hoofd ziet nu juist van dichterbij bekijkt. Zo kom je er achter hoe mooi het allemaal is. In het dagelijks leven studeer ik theologie en geef ik Duits op een middelbare school. Als ik even tijd heb ga ik de tuin in, op zoek naar een onderwerp voor mijn foto’s. Ik ga ook wel eens op pad om foto’s te maken in de dierentuin of gewoon in het bos. Mijn favoriete fotoseizoen is de lente, als de vlinders en libellen weer tevoorschijn komen.”

 


Meer foto’s van Matthias Selderhuis vind je op zijn Flickr account


 

Foto 1


Voor deze foto heb ik een uur op mijn knieën door het natte gras gekropen, op zoek naar een grasspriet met mooie druppels erop. Ik heb mijn 100mm macrolens gebruikt bij een diafragma van f/4, om de druppel goed scherp te krijgen in combinatie met een prachtige achtergrondonscherpte.


Wil jij ook je foto's op deze site terugzien? Stuur een mailtje naar exposure(at)digifotopro.nl met een link naar je website of onlinefotoalbum en wie weet nemen we binnenkort contact met je op!

 

 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie