Nieuwe mogelijkheden in nabewerking

Achteraf compositie en brandpuntsafstand bepalen - NVIDEA Computational Zoom

Redactie DIGIFO... 1089 0
Elke brandpuntsafstand geeft een bepaald beeld, dat is een gegeven. En als je een beeld in je hoofd hebt, met de voorgrond en achtergrond op een bepaalde manier, kan het gebeuren dat je objectief de beperkende factor is. Wetenschappers van NVIDEA hebben daar nu iets op bedacht.

Om zowel de voor- als achtergrond te krijgen zoals je in je hoofd hebt, moet je meerdere foto’s maken met verschillende brandpuntsafstanden van de volledige omgeving. De software kan deze foto’s dan op een slimme manier stacken, waardoor je de achtergrond makkelijk naar je toe kan halen en de voorgrond onverstoord blijft.

Lees ook: 75% van de ‘foto’s’ in de IKEA catalogus zijn CGI’s

NVIDEA

NIVEDEA is een computerhardwarefabrikant die zich voornamelijk bezighoudt met graphische kaarten en chipsets voor computers. Los van het produceren van deze consumer-producten is het bedrijf ook actief bezig in wetenschappelijk onderzoek. Zo is het bedrijf actief bezig met het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie en Machine Learning en onderzoekt het bedrijf hoe ze computers kunnen laten zien.

Kijk voor het hele verslag van over de Computational Zoom op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie