Achter de schermen: De bureaubladfoto van Windows 10

Achter de schermen: De bureaubladfoto van Windows 10

Julian 6371 2
Op 29 juli verschijnt Windows 10. Microsoft heeft nu bekendgemaakt welke bureaubladachtergrond er standaard ingesteld zal staan. We krijgen een kijkje achter de schermen bij het maken van de foto, die met behulp van projectie en lasers tot stand is gekomen.

De achtergrondfoto van Windows XP, het felgroene landschap met de knalblauwe lucht, is waarschijnlijk 's werelds bekendste foto. Sinds 2001 is de plaat door meer dan een miljard mensen bekeken.

We moesten lang wachten op het verhaal achter die foto. Pas in 2014, toen Microsoft definitief afscheid nam van Windows XP, kwamen we er dankzij dit filmpje achter wie de foto maakte en waar het landschap precies te vinden is.

Binnenkort verschijnt Windows 10. Het nieuwste besturingssysteem is uiteraard wederom voorzien van een standaard bureaubladachtergrond. Microsoft heeft dit keer nog voor het verschijnen van het OS een video gemaakt waarin de totstandkoming van de foto uit de doeken wordt gedaan.

Windows 10 achtergrond

Creative director Bradley G. Munkowitz is verantwoordelijk voor het beeld. In eerste instantie lijkt het om een render te gaan, maar het is daadwerkelijk een foto. De achtergrond is gemaakt door in de studio het Windows-logo op een een glazen plaat te projecteren. Rookmachines en lasers maken het plaatje compleet.

Of je de achtergrond nu mooi vindt of niet: waarschijnlijk zal het wederom een van 's werelds best bekeken foto's worden. Microsoft heeft zich als doel gesteld om binnen drie jaar na de lancering, die op 29 juli 2015 plaatsvindt, een miljard apparaten op Windows 10 te laten draaien.

afbeelding van polletje pluim

Wordt nu echt tijd voor een MAC

afbeelding van dynd

Vind de standaardachtergronden in de Windows 10 insider-builds mooier. Minder cliché.