Achter de schermen bij videoclip Metallica

Achter de schermen bij videoclip Metallica

Nadja Geskus 585 0
Op 18 november 2016 komt het nieuwe album “Hardwired To Self Destruct” van Metallica uit. Maar je kan alvast een kijkje nemen achter de schermen van hun videoclip voor de eerste single van het album “Hardwired”.

Achter de schermen

De videoclip is gemaakt in een vrij basic setting op een middelbare school in San Rafael. Met zwarte doeken die ze in de gymzaal hebben opgehangen, creëren ze een grimmige sfeer. Rond het drumstel is een ronde dolly aangelegd, zodat ze een stabiel platform hebben waarop ze kunnen filmen. Zo is bijvoorbeeld de openingsscène,  waarin James Hetfield met de gitaar riff begint, opgenomen via deze dolly.

 

 

Bliksem

Niet alleen de setting is eenvoudig, maar het licht ook. Een klassieke verlichting, die ook vaak in horrorfilms werd gebruikt, werd neergezet. Zo staan er meerdere flitsers rond de band, die naar boven wijzen. Sommige flitsers knipperen regelmatig, terwijl andere delen, zoals de instrumenten of de gezichten, belichten wanneer nodig.

Achter de schermen bij videoclip Metallica

Camera’s

Voor de videoclip werden een aantal high-end ARRI camera’s gebruikt. Sommige werden met behulp van de dolly gebruikt voor een constante beweging, andere filmmannen gebruikte een handheld DSLR. Tevens werd er soms gewerkt met een wijd open diafragma.

Achter de schermen bij videoclip Metallica

effecten

In sommige beelden zie je stofdeeltjes door de lucht zweven. Dit is een soort special effect. De stofdeeltjes worden opgelicht door de flitsers.

De officiële videoclip voor Metallica's "Hardwired":

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja